|
Świeżynek
|
|
|
Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum, więc witam podwójnie
Singer 6180 Brillance (599zł Lidl) Singer 4423 Singer 4411 Juhi HZL-29Z Może jest coś lepszego? Zakupy będę robiła prawdopodobnie pod koniec tego tygodnia, więc proszę o możliwie szybką pomoc |
|
|
Stara Gwardia
|
|
|
Różowe wstawki?
|
Stara Gwardia
|
|
|
Dlaczego nie? Ja na moim komputerze i maszynach mam przyklejone biedronki (bo lubię), ktoś może chcieć różowe wstawki...
|
|
|
Stara Gwardia
|
|
|
A tak na marginesie to wszystkie wymienione maszyny są ok.
|
Świeżynek
|
|
|
Siostra jak nie ma różowych elementów twierdzi, że jest brzydkie
Słyszałam, że nowe singery to już nie ta jakość co kiedyś, do tego te modele heavy duty są bardzo zrywne (regulacja w pedale niby jest). Ta najwyższa singerka (4423) jak wypada w porównaniu z juki HZL-29z? Wizualnie właśnie juki najbardziej mi się podoba, jednak poważnie rozmyślam również tą singer 4423 |
|
|
Stara Gwardia
|
|
Kup 4423 a różowe elementy zawsze możesz nakleić. ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
4423 nie tyle jest zrywna, co znacznie szybsza niż inne maszyny i po prostu trzeba się do tego przyzwyczaić. Można nią szyć ścieg za ściegiem, powoli, ale trzeba do tego dojść - nabrać wprawy.
Na jakość maszyny nie narzekam. Półtora roku intensywnego użytkowania - bez problemów. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
|
Szpec od maszyn
|
|
|
Z zasady nie podpowiadam wyboru konkretnej maszyny, jest to zbyt indywidualne. Opierając się na pozytywnych i negatywnych opiniach, w tym przedziale cenowym dominują na plus Singery 4411 i 4423 - nie oznacza to najwyższej jakości, a najwięcej pozytywnych opinii użytkowników. Możliwe, że w tym przedziale cenowym są lepsze maszyny, ale ograniczona ilość użytkowników nie przedstawia wiarygodnych opinii.
|
|
|
Świeżynek
|
|
|
Singerki mają różowe napisy, albo tak to na zdjęciach wygląda
|
|
|
Świeżynek
|
|
|
No więc drogą eliminacji odpadł Singer z Lidla oraz Singer 4411, ponieważ 4423 ma kilka "killer ficzerów", których brak 4411. Zastanawiam się natomiast na juki, bo jest najładniejsza. Czy 4423 jest sporo większa? Którą z tych 2 lepiej wybrać?
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook