|
Administrator
![]() |
|
|
Witamy w Klubie Sympatyków Dzianin czyli KSD Pomysłodawczynią założenia klubu jest Kora, nasza forumowa koleżanka Klub służy wymianie poglądów, fachowemu doradztwu oraz prezentacji gotowych wyrobów odzieżowych Zapraszamy wszystkich chętnych! Klub uważam za otwarty ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria * Susanna szyje - mój blog |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
To ja pierwsza ... po Prezesce Pozdrawiam. Marta ________________________________________________________
Zapraszam na blog moich kotów : www.puszkowewidzimisie.blog.pl |
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
TRINNY TRZYMA DWIE RECE W GÓRZE!!!JESTEM NA TAK!STO RAZY TAK!
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Do niedawna jeszcze, unikałam dzianin jak tylko mogłam. Ale w końcu sprawiłam sobie odpowiednią stopkę do maszyny i igły . Pierwsza bluzka wyszła średnio ale noszę ją więc nie jest taka zła. Później uszyłam kolejną z dzianiny punto więc ta wyszła rewelacyjnie. Potem była kolejna bluzka i spódniczka. Polubiłam dzianiny wiec do klubu sie piszę . Ostatnio zrobiłam zakupy na allegro ( http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2502511 ) i dzianinki przyszły bardzo ładne. Takie troszkę grubsze lecz w sam raz na bluzy i spodenki dla mojego pierwszego wnuka lub wnuczki ( jeszcze nie wiadomo) który przyjdzie na świat w lipcu. Cieszę się że polubiłam dzianiny bo dla dzieci to taki przyjemny materiał. ________________________________________________________
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Oj, pozwolę sobie nie zgodzić się z Prezeską Ja się dzianin nie boję - po prostu fasony przeznaczone na dzianiny są z reguły fasonami bardzo prostymi, nie satysfakcjonującymi mnie i nie stanowiącymi dla mnie odpowiedniego wyzwania, a z kolei zastąpienie tkaniny dzianiną w fasonach "tkaninowych" przeważnie wypada na niekorzyść dla modelu... ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
A ja uwielbiam dzianiny i to nie tlyko dlatego, ze szyje się z nich proste fasony ( choć wcale nie tak łatwo się szyje zwykłą maszyną) ale tez dlatego, ze wygodnie się je potem nosi Jestem WZD ________________________________________________________
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Lubię dzianiny. Szyje się je inaczej niż tkane materiały ale potrafią być wyrozumiałe, niektóre dzielnie znoszą kilka centymetrów więcej tu i ówdzie, zwłaszcza ówdzie.
Dziś dzianiny uwielbiam bo: wczoraj wróciłam z nadwyrężonym kolanem, zrobiłam pranie a dziś z lubością składałam bieliznę termiczną (dzianina) i polary (dzianina) i nie musiałam ich prasować. to co było do poprasowania, czyli t-shirty (dzianina) poprasowały dzieci - bosko jednym słowem a jak przyjemnie przedzierzgnąć się w dresiwo (też dzianina) i poleżeć z nogą w górze. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Dzianina jest również przeze mnie bardzo kochana bo można z niej porobić różne sympatyczne komplety. Bardzo ładnie się nosi i pięknie wygląda np. dwuczęściowa sukienka z takiej samej dzianinki. A w razie czego można sobie te części wymieniać czyli góra wzór dół gładki / tkanina/ , góra gładka / to już dzianina z reguły/ dół kolorowy. Uwielbiam takie kombinacje i mimo ciągłego odchudzania / jak na razie ze skutkiem różnym/ zawsze udaje mi się samą siebie mile zaskoczyć. A o wygodzie nie wspomnę - wie to każdy kto musi być stale na etapie " wciągania" części zbyt wystających Pozdrawiam. Marta --- Ostatnio edytowane 2014-02-22 20:09:54 przez PaniRudyKot --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Ja także jeżeli mogę chcę wstąpić do klubu!
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Każdy i każda może , kto nie narzeka jakie to dzianiny są okropne i woli tiul Pozdrawiam. Marta ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook