Wersja do druku

Stara Gwardia
W sklepie jakoś nie mam problemu z wyborem i oceną tkaniny, ale przez internet się jeszcze nie nauczyłam oceniać. Czy taka poliestro-wiskoza nada się na spódnicę maxi?.. http://allegro.pl/wiskoza-gladka-oranz-intensywny-supercena-i3350632488.html Czy to będzie przepuszczać powietrze?..

--- Ostatnio edytowane 2013-06-30 14:05:37 przez matrioszka ---
Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że mam taką, tylko w kolorze niebieskim. Moja jest jedynie nieco grubsza, sądząc po opisie aukcji. Osobiście nie widzi mi się z tego spódnica maxi, ale ciężko stwierdzić nie pomacawszy wcześniej materiału :)
Mi się z kolei strasznie podobają szyfonowe na halce. Pięknie się układają i do tego jest w nich chłodno i przewiewnie. Może warto pójść bardziej w takim kierunku?
Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że mam taką, tylko w kolorze niebieskim. Moja jest jedynie nieco grubsza, sądząc po opisie aukcji. Osobiście nie widzi mi się z tego spódnica maxi, ale ciężko stwierdzić nie pomacawszy wcześniej materiału :)
Mi się z kolei strasznie podobają szyfonowe na halce. Pięknie się układają i do tego jest w nich chłodno i przewiewnie. Może warto pójść bardziej w takim kierunku?
nie kliknęłam w końcu tego materiału, pojadę dzisiaj do bławatka i wymacam. Ja się boję szyfon szyć, bo nie nigdy nie probowałam...
Przy spódnicy maxi nie powinnaś mieć większych kłopotów. Sama swego czasu się bawiłam szyfonem (bawiłam, bo to co powstało to raczej taka radosna twórczość, a nie normalne ubrania) i problemów nie miałam, a przyznać muszę, że to były moje początki z "poważniejszym krawiectwem". Z dobrze ustawioną maszyną możesz spokojnie próbować. Nie wiem jak ceny szyfonu w tradycyjnych sklepach, ale na allegro można kupić go tanio i w fajnych kolorach.

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.