Stały Bywalec
![]() |
|
Zabrałam się za maskotki dla moich synków... i tu moje pytanie... czym najlepiej je wypchać? chodzi mi o takie wypełnienie, żebym mogła bez obaw dać je do pralki co jakiś czas ![]() Dziękuje ![]() ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Hej, Lotka!
Sprawdzony i pewny sposób to wypełniacz styropianowy. W formie małych precelków. Taki, jaki dodają do przesyłek kurierskich, albo pakowania kruchych wyrobów. Tylko warunek - to musi być czysty poli-uretan (PU). A nie jakiś odpadowy styropian do ocieplania elewacji. Taki wypełniacz nie nasiąka w ogóle wodą, nie uczula, nie lęgną się w nim pleśniaki i inne grzyby, a w dodatku - dzięki nie nasiąkaniu - maskotka schnie szybko. Pozdravujem Zbych ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Administrator
![]() |
|
Ja wypełniam hipoalergicznym wkładem z poduszek - takie drobne kuleczki jakby z "waty". Nie fajnie się tym wypycha maskotki ale dość szybko schnie. Wkłady z najtańszych poduszek też nie są dobre bo zawierają dużo jakiś ścinków i takich ostrych "pik". Kiedyś wypychałam ale już tego nie praktykuję. Zresztą ja mało szyję maskotek. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Polecam jaśki z IKEI ![]() ![]() ________________________________________________________
www.zuchdziewczyna.pl
www.sowiadziupla.pl www.takielale.blogspot.com |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja kupowałam w JYSKu najtańszy wkład i nie było tam śmieci ani nic ostrego :P Tylko taka ala wata.
|
|
Administrator
![]() |
|
Ooo to ja kupuję jaśki po dyszce - przepłacam ale wkład jest hipoalergiczny (niby). ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Niby teraz dużo dzieci ma różnego rodzaju alergie, pytanie czy ten wkład faktycznie spełnia swoje zadanie czy tylko taki chłyt marketingowy
![]() --- Ostatnio edytowane 2013-05-20 14:32:55 przez Gosia --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Moja znajoma cięła na drobno resztki starych firanek stylonowych, tym wypełniała poduchy. Mają tę zaletę, że pierze się je w pralce i łatwo roztrzepuje, a poliestrowe nici szybko schną i nie zbrylają się.
|
|
Administrator
![]() |
|
Ciężko powiedzieć ale generalnie wygląda trochę inaczej niż wkłady z którymi miałam styczność.
![]() |
|
W poduszkach z IKEI też jest hipoalergiczny... ![]() ________________________________________________________
www.zuchdziewczyna.pl
www.sowiadziupla.pl www.takielale.blogspot.com |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.