16 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
|
Aaaa....tak mi chodzi o taką do szycia po liniach...bo taka do pikowania z wolnej ręki to rozumiem że nadaje sie tylko do jakis tam wzorkow tak?dobrze kumam?
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Vibeke6 no to od początku:
1)stopka do cerowania/pikowania z wolnej ręki- ALE TEZ MOŻNA NIĄ JECHAĆ PO SZWACH I LINIACH PROSTYCH- trzeba mieć tylko dużą wprawę- pisząc z dużych liter nie krzyczę - tylko chciałam to podkreślić że też tak można 2) stopka do pikowania- tak mam ja określona w instrukcji (fota) stopka bez równomiernego podawania- czyli taka zwykła- no może nie do końca i ona jest też do pikowania po liniach prostych- wcześniej jak miałam Zofię to podobnej używałam do pikowania po liniach 3) stopka krocząca - czyli ta co równomiernie Ci podaje tkaninę ________________________________________________________
|
|
|
Stara Gwardia
|
|
|
Ta do pikowania/cerowania (czasem piszą też haftowania) jest do różnych wzorków (np. takich: http://www.daystyledesigns.com/365difficultymain.htm ) Co do zasady, ta stopka podnosi się razem z igłą i możesz swobodnie "majtać" kanapką pod spodem.
A tak off topic, to jak te wzory są dla początkujących - to ja chyba jestem na poziomie -10 ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
taa no właśnie też już się nad tym zastanawiałam "dla początkujących" chyba początkujących mistrzów ________________________________________________________
|
|
|
Stara Gwardia
|
|
I kto to mówi??????????????????? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
eee no jak kto? ja ;p
Stara Gwardia
|
|
No właśnie nasza miszczyni pikowania trzmielem ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
|
wprawy ja nie mam zadnej...ostatnio tylko tutaj siedze, czytam i pytam...i jestem coraz bardziej pogrążona brakiem wiedzy:
...dzisiaj powinna do mnie dojsc linijka to sie biore i znajac zycie znowu cos spartacze ...przydałby mi sie jakis kurs Może Ania Czeremcha bedzie cos wiedziec czy do tej mojej maszyny sa jakies stopki? Mam w domu jeszcze stara babciną maszyne KOEHLER...tam to stopek a stopek chyba z 15scie |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
chyba pijanym dobra dość tego Vibeke6 zarzuć pytanie w dziale stopki- myślę, że ktoś będzie wiedział --- Ostatnio edytowane 2013-04-11 13:08:20 przez polla --- ________________________________________________________
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
A ja jestem pod wrażeniem różowej stopki kroczącej
Tak myślę, może mój monitor kolor ściemnia.. może zdjęcie jakieś przeróżowione ale chyba po prostu jest różowa Mi przyszły materiały Buuu.... Ps. Kupiłam próbki "polibawełny" (nie wiem jak to po polsku. --- Ostatnio edytowane 2013-04-11 14:16:32 przez Martynior --- |
16 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook