18 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »
|
Stara Gwardia
|
|
|
Widze, ze mamy podobne zdanie na temat Szmaragdowej wyspy. A tak off topic, to podobno kiedys spoleczenstwo tam bylo zupelnie inne - z opowiesci wynika, ze to celtycki tygrys ich tak bardzo zmienil. Moze jeszcze wroca do korzeni. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
W UK też trzeba wiedzieć gdzie szukać
Są sklepy z fajnymi materiałami po 50zl z metra, ale jak się wie gdzie na spacer pójść to można sobie ułatwić życie W Uk jest dużo ludności wchodniej - Indyjskiej, Tureckiej, Pakistańskiej itd. Tam np ubrania do tej pory są szyte dla dzieci przez ich mamy - stąd sklepy w tych dzielnicach będą dobrze zaopatrzone w materiały, akcesoria itd. (a nadal będą dosyć tanie Jak się chce kupić np materiał na indyjską sarii albo suknię ślubną to nie dość, że masz od groma materiałów do wyboru to jeszcze w KAŻDYM sklepie z materiałami masz szycie na miare jeśli sobie tego zażyczysz.. Nawet zywkłe bluzki czy tuniki uszyją z wybanych materiałów Osobiście jednak twierdzę, że sporo osób jest zainteresowanych rękodziełem w UK i powoli sklepy zaczynają się tutaj dopasowywać do potrzeb klienta, ale po co mam kupować podszewkę za 4 funty z metra jak mogę pójść do 'mojego sklepu' i dostać ją za funciaka od miłej pani i pana A i jeszcze taki tip: Warto lookać na eBaya angielskiego bo mają niektórzy tanie przesyłki za granicę a dzięki współpracy z PayPale'm nie ma problemu ze zwrotem pieniązka jak ktoś czegoś nie wyśle. A ten sprzedawca ma bawełnę z poliestrem w bardzo dobrych cenach i bardzo fajnych wzorkach http://www.ebay.co.uk/sch/Fabric-/28162/i.html?item=400386905321&pt=UK_Crafts_Fabric&var=&hash=item5d38eb54e9&_ssn=ohsewcraftycouk |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No staram się staram.. póki co wycinałam wczoraj paski na mój pokrowczyk i jakoś tak do 23 się zeszło
Dzisiaj może coś pozszywam ale też fatalnie się czuję (moje 'kobiece' dni mi zawsze w kość dają |
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
W Dublinie takich możliwości nie było... Na pewno - nie w zasięgu spaceru. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Martynior super ten sprzedawca matko ale mam lenia... niech mnie kto kopnie..idę narta ________________________________________________________
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Ja popijam kawusię i też mam lenia jakoś... poszłabym spać najlepiej ale idę nawlekać maszynę i dokroić kilka dodatkowych paseczków do etui
No jednak w Irlandii nie ma tylu 'naleciałości' co w UK. W Birmingham mamy 2 dłuuuugie ulice 'wschodnie', mamy cały kwadrat w centrum z 'chińszczyzną' - od supermarketów po restauracje i sklepy z kadzidełkami, pałeczkami i zestawami do kuchni; Mamy typowe 'brytyjskie' dzielnice - strach iść jak się widzi ceny Ale np. w Londynie jest już kilka kawiarenek 'szwalniczych', o których kilka bloggerek wspominało, np Tilly & the buttons: http://www.tillyandthebuttons.com/2011/12/day-in-life-of-lisa-comfort-sew-over-it.html Także chyba UK idzie w dobrym kierunku.. z czego oczywiście ja się ogromnie cieszę :P |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
bardzo fajny pomysł z ta kawiarenką- pewnie bym w niej zamieszkała no i juz wiem czemu mam lenia...bo to jakieś choróbsko przylazło...ucho mnie boli, gardło też Martynior ee sorrki a Ty szyjesz ta okładkę na zeszyt- co kiedyś pisałaś czy torbę na lapka bo się już pogubiłam ________________________________________________________
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Etui na tablet
Nie ma to jak zamotać i nikt nic nie wie hie hie hie |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Martynior Tablet już okryty ??? ;p ________________________________________________________
|
18 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook