27 stron: « < 11 12 13 14 15 16 17 > »
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
c.d A ty orginalny kołnierz --- Ostatnio edytowane 2011-12-22 16:06:24 przez ITA --- ________________________________________________________
|
|
|
Administrator
![]() |
|
|
O rety ITA Ty już produkujesz seryjnie Napisz proszę jak polubić wszywanie podszewki...?? Bo ja nie umiem i przez to szycie pewnych ciuchów omijam szerokim lukiem. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria * Susanna szyje - mój blog |
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Niesamowita jesteś.
Też szyłam z tego wykroju, tylko trochę skiepściłam sprawę, bo niedokładnie wkleiłam flizelinę (wełna więc trzeba więcej cierpliwości), ale i tak bardzo lubię ten żakiecik. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sus, obiecuję że jak znajdę chwilę po świętach to porobię zdjęcia i wstawie dokładny opis wszywania podszewki , to jest bardzo proste. Ja tam wolę żakiet z podszewką niż bez. ________________________________________________________
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
trzymamy za slowo ________________________________________________________
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
I ja chętnie się naucze wszywania podszewki. Wykończona nią odzież jest po prostu elegancka i trzeba się tego nauczyć. Ja mam prośbe żakietową do Was. Po prostu oszalałam widząc taki zakiet... taki zakiet gdzie mogę znaleźć jego wykrój? Wiecie,prawda,że wiecie? Wierzę ,że dotrę dzięki Wam do jego wykroju ..taaak bardzo mi się podoba,że nawet w święta nie moge przestać o nim mysleć. Błagam kochani o ratunek ________________________________________________________
|
|
|
Stara Gwardia
|
|
|
Jest to żakiet dopasowany cięciami z kołnierzem wszywanym w obłożenie
(widziałam go na blogu).Ja uszyłam coś takieko na ostatni konkurs łucznika,tylko z innego materiału i efekt inny.Kołnierz robiłam sama ale w burdzie był też kilka razy.Jutro znajdę i napiszę w którym wydaniu był.Znalazłam taki kołnierz w burdzie nr.4z2007roku.W nowszych też był jestem pewna. --- Ostatnio edytowane 2011-12-25 20:41:43 przez honia --- |
|
|
Administrator
![]() |
|
Oj ja też zdecydowanie wolę żakiet z podszewką niż bez ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria * Susanna szyje - mój blog |
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Dziewczyny, pomyślcie sobie tylko, że podszewka nie wymaga takiej precyzji jak wierzch żakietu Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Elegancko na tym wątku!
|
27 stron: « < 11 12 13 14 15 16 17 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook