50 stron: « < 27 28 29 30 31 32 33 > »
|
Zaaklimatyzowany
|
|
|
Sus - ciasto
Klaudia Zloty kot - ciasto Kasia -wino Czeremcha Rudzik - wino Na wybiegu -szarlotka dolores69 Jolcia -wino Sylwia szyje -ciasto Niespodzianka Szklanka anka -murzynek Wikuniakwl02 -wino Magnusia elapawelec - jest ktoś chętny na moje miejsce? z dwoma noclegami. Agnieszka -muffinki Gocha 2606 gosia83 -salatka anusia -karpatka babeczki |
|
|
Świeżynek
|
|
|
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Za to wiemy, gdzie kupić Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
|
Świeżynek
![]() |
|
|
Witam wszystkich cieplutko
Kilka zdań podsumowujących. II zlot forum krawiectwo.net ver 2.0 na dzień 29.09.2012 w Kawiarence szyciowej Strima atelier. Nieoficjalne obchody tej doniosłej chwili rozpoczynamy w piątek dla zainteresowanych decoupage, jednak dzień ten rezerwujemy do godziny 17.00 o której się zjedziecie wasza decyzja my się dostosujemy. Prosił bym jednak o listę uczestników Oficjalnie zlot proponuję zainaugurować w Sobotę o godzinie 11.01 zbiórka od 10 w naszej siedzibie w Łodzi przy ulicy Wodnej 25 wejście od Nawrot, jeśli jednak ktoś się zjawi na 8.00 to również zapraszamy. Inauguracja odbędzie się z należnymi tej doniosłych chwili fajerwerkami Dzień pierwszy do obiadu traktujemy jako warsztaty Freestyle czyli, przeróbki krawieckie maści wszelakiej oraz rozwiązywanie problemów z tym związanych. Dotkniemy oczywiście prasowania oraz porozmawiamy sobie o maszynach do szycia od strony technicznej. Kto był ten wie, kto nie był ten będzie miał okazję wyssać najwięcej jak się da z mechanika Pierwszą część spotkania zakończymy obiadem myślę że około godziny 17- 17.30 zaczniemy. Posiłek regeneracyjny z wkładką mięsną potrwać powinien około godziny do półtorej (menu ustalimy wkrótce) i dalej do dzieła. Po obiedzie zaczniemy przygotowywania do odszycia torby malowanej, na torbę potrzeba tkaniny 70 cm o minimalnej szer.130 cm o tym pisała Stefa. (dla mniej zdolnych manualnie proponuję odcisk twarzy kierownika Strima-Atelier odciśnięty na torbie W związku z tym że potrzeba chwilkę czasu na wyschnięcie farby, chcieli byśmy aby na niedzielę wszystko było gotowe do szycia lub przynajmniej większa część prac przygotowawczych z tym związanych. Zaplanowaliśmy torbę w wersji easy , beginner & hard. A dla dwójki formowych gwiazd z mega wiedzą i doświadczeniem mamy przygotowane cos co roboczo nazywam „ciemną stroną mocy” Sobotę skończymy …. jak skończymy, albo braknie mocy twórczych. Jak znam życie grupa przeniesie się na nocny clubbing po ulicach Łodzi , aby w niedzielę z nowymi siłami zjawić się w kawiarence szyciowej celem skończenia prac rozpoczętych nad malowaną torbą na zakupy. Niedzielę proponuję zacząć od 10.00, choć jak będzie ustalimy jeszcze w sobotę wieczorem. Zakończymy prace twórcze obiadem myślę że około 14 a co dalej będzie się działo to życie pokaże. Myślę że mamy jakiś plan ramowy do realizacji, jednak traktujmy go elastycznie i rozwojowo. Będziemy się dopasowywać do potrzeb i oczekiwań „zlotników”. Pozdrawiam Andrew --- Ostatnio edytowane 2012-08-30 13:44:04 przez StrimaAtelier --- |
|
|
Stara Gwardia
|
|
|
Napisalam juz emaila ________________________________________________________
stefcia.pl
www.facebook.com/RobotkiStefci mlecznepodroze.pl |
|
|
Administrator
![]() |
|
|
Andrzejowi dziękujemy za podsumowanie.
W związku z urlopem mam lekkie tyły związane ze sprawami organizacji spotu ale zaraz nadrobię zaległości. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria * Susanna szyje - mój blog |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Mm, chyba zaczynam Wam zazdrościć
|
|
|
Administrator
![]() |
|
|
Wino tez przywiozę(czyli ciacho + winko). Poza tym monopolowe w Łodzi otwarte do późna Aga zapraszam nasŧepnym razem, naprawdę świetnie było na poprzednim spocie ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria * Susanna szyje - mój blog |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Hm, hm, obawiam się, że będę nieco odstawać od towarzystwa, gdyż z zasady nie piję, ale mogę wam potowarzyszyć. ________________________________________________________
Zapraszam serdecznie:
http://sylwia.szyje.com.pl/ |
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
|
Sylwia- ja do Ciebie dołączę w niepiciu wina
|
50 stron: « < 27 28 29 30 31 32 33 > »
Wątek jest zablokowany.