166 stron: « < 132 133 134 135 136 137 138 > »
|
Administrator
![]() |
|
Niedyskretnym pytaniem byłoby pytanie o wymiary Wzrostu mam 167 cm. U mnie za długa o 4 cm. Porównałam swoje wymiary z tabelką wydrukowałam odpowiedni rozmiar. Sukienka mogłaby się mniej opinać w brzuszku bo nie można sobie dobrze pojeść ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria * Susanna szyje - mój blog |
|
|
Administrator
![]() |
|
Może jednak warto wypróbować choćby na jakieś niepotrzebnej tkaninie ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Ech, ja coś mam problem z wydrukiem, a cienka jestem w tych sprzetach, wychodzi mi miniaturka ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Suska! Ten brzuńcio to stan przejściowy przecież!!!
Latem będziesz się cieszyła znowu swoją nienaganną sylwetką! Zobaczysz! Pij dużo browarów i jedz tłusto. Resztę zdradzę na priv. Chyba, że zaczniesz nosić Stanisława na przodzie i zaczniesz się garbić... Już Wiosna puka w nasze drzwi! Dziewczęta! Szyjcie zwiewne sukienki! Czuję, że wiosna będzie ciepła! Będzie można chodzić w klapkach po śniegu! ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
|
Świeżynek
|
|
Sus, pewnie pomarudzę, pomarudzę i właśnie tak zrobię
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Susanko sukienka śliczna!Ciekawi mnie też dzianinka z której ją uszyłaś?Droga?
|
|
|
Stara Gwardia
|
|
Dzięki za informacje W sumie powinnam sobie zrobić wykrój sama ale jak już jest gotowy i taki fajny .. ________________________________________________________
http://ciuchotworstwo.blogspot.com/ - moje szycie i początki konstrukcji |
|
|
Stara Gwardia
|
|
|
ja na wykrojach z papavero sie kilka razy sparzylam wlasnie na sukienkach dzianinowych, bo byly podkroje zbyt ciasne i sporo osob o tym pisalo. wole jednak inne wykroje, a wiadomo wszystkie one w kolko sie powtarzaja
|
|
|
Administrator
![]() |
|
Super ale nie jestem fakirem Trinny dzianinka kosztowała coś ok. 25 zł/m
Mrau jeśli masz takie ambicje to rób - ja jestem zbyt leniwa Flower zawsze można dodać jeszcze dodatkowo od siebie zapasu ale wiadomo, że jak ktoś się kilka razy sparzył to na każdy nowy wykrój patrzy podejrzliwie. Na mnie wykroje z Papavero leżę w miarę dobrze choć nie idealnie i trzeba poprawiać, dopasowywać ale co się dziwić skoro to nie jest wykrój na indywidualna sylwetkę Swoją droga jak powiedziałam tak zrobiłam i uszyłam tę sukienkę po raz drugi ale z nieco mniej rozciągliwej dzianiny. Tym razem w roli modelki moja Hermenegilda ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
O mamuniu, jak szybko! Ja chcę na ludziu widzieć ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
166 stron: « < 132 133 134 135 136 137 138 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook