|
Świeżynek
![]() |
|
|
No to od początku.
Nazywam się Oliwia i mieszkam w okolicach Jeleniej Góry. Od dość dawna szukałam swojego hobby, zabierałam się już chyba wszystko - ale jak to, niestety, bywa z osobami o słomianym zapale, nie widziałam żadnych efektów tego, co robiłam. Jestem perfekcjonistką, więc zwykle jeśli czegoś nie umiem, a wiem, że nie mam do tego talentu i się w tym nie poprawię, to tego nie robię - dość irytująca cecha, ale nauczyłam się z nią żyć. Na krawiectwo wpadłam dzisiaj przy oglądaniu serialu 'Plotkara'. Zaczęły mi się wakacje i nie mam w tym roku jakiś większych planów - dlatego uznałam, że może w końcu zacznę robić coś kreatywnego. Od dziecka lubiłam szyć, ale były to raczej takie dziecinne zabawy, typu szycie ubranek dla lalek, czy sweterków dla pluszaków na szydełku Wiem, że powody są dość płytkie, ale mimo wszystko chciałabym spróbować. Jeśli ktoś mógłby mnie jakkolwiek wprowadzić w temat, byłabym bardzo wdzięczna (właśnie przeglądam tematy na forum i staram się wszystko ogarnąć, ale tak w sumie, to nie wiem od czego zacząć). Dziękuję za dotrwanie do tego momentu |
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Witaj na forum Jak już opanujesz maszynę do szycia i zaprzyjaźnisz się z nią to powolutku, powolutku do przodu, jakby co zadawaj pytania kto będzie znał odpowiedź to pomoże. Powodzenia !!! --- Ostatnio edytowane 2011-06-17 21:35:14 przez Magda --- ________________________________________________________
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Wszystkie będziemy cię wprowadzać Witamy w naszym gronie! Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
|
Świeżynek
![]() |
|
|
Dziękuję
Problem w tym, że moja rodzicielka jakoś tak niechętnie podchodzi do tego, za co mam się zabrać. Więc chyba będę musiała zająć się tym sama : ) |
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
|
witamy
z czasem sie wszystkiego nauczysz ________________________________________________________
|
|
|
Świeżynek
![]() |
|
|
Georgina, widzę wyraźne wpływy Jenny Humphrey, czyż nie?
|
|
|
Świeżynek
![]() |
|
|
Blackie - można nawet powiedzieć, że Jenny najzwyczajniej w świecie mnie uświadomiła - szkoda, że nie za pierwszym razem, dzisiaj z nudów oglądam drugi raz 2 serię ;D
Na szczęście w niedzielę wyjeżdżam do Barcelony, moja ciocia powiedziała, że zabierze mnie do znajomych krawcowych na La Rambla - przynajmniej zobaczę w praktyce jak to wygląda. Nic tylko zabierać się do roboty! Ja także trzymam kciuki za nas obie, oby krawiectwo stało się przynajmniej naszym hobby --- Ostatnio edytowane 2011-06-17 22:38:45 przez Georgina --- |
|
|
Świeżynek
![]() |
|
|
Nic, tylko pozazdrościć... kocham Barcelonę! Chociaż ramblas mnie tak nie zachwyciło - strasznie tam okradają turystów :| więc uważaj na siebie! I wracaj natchniona ;D
|
|
|
Świeżynek
![]() |
|
|
Słyszałam... oszukiwanie przy rachunkach, droższe taksówki itp. Na szczęście moja ciocia zna kataloński, więc najwyżej będzie się wykłócać
Mam nadzieję, że przez ten czas coś uszyjesz i będę mogła się zmotywować do własnego działania. Powodzenia : ) |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
wow zazdroszczę wyjazdu ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook