|
Świeżynek
|
|
|
Cześć,
mam pytanie - czy któraś z Pań szyjących z forum szyje odzież fitness? Chodzi mi o jakieś tipy i wykroje, bo chciałabym uszyć testowo legginsy z tkaniny odpowiedniej na siłownię - tj elastyczna, odprowadzająca wilgoć itp, ale czy w ogóle w warunkach domowych to możliwe? |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Wszystkie panie pewnie zajęte więc ja tak od siebie dodam że w warunkach domowych to takie rzeczy można uszyć że ho ho....
Ja bym nabył jakąś ilość tkaniny na leginsy (ale nie najdroższej - wprost przeciwnie) , ściągnął z internetów dowolny wykrój. Nawet odrysował go ze zdjęć etc. I spróbował uszyć. Do rysowania wykrojów najzwyklejszy papier pakowy z poczty czy sklepu papierniczego. Zapewne igła do dzianin (z kulkowatym ostrzem) będzie potrzebna. Pewnie będzie dużo dopasowywania , przycinania etc. Pierwsza para może nawet być nie do noszenia. Ona ma przede wszystkim powstać i koleżanka ma przy jej szyciu ma zgromadzić doświadczenie , co i jak , gdzie , etc. Notować sobie wymiary (jakie dobre, jakie już za małe lub za duże) , uwagi i spostrzeżenia (czytelnie!). Takie notatki się później przydają przy następnych szyciach (zakładając że nasze wymiary nie zmieniają się drastycznie na + czy - ). Druga para już będzie lepsza a w trzeciej pewnie będzie można bez wstydu wyjść za dnia na ulicę. Nie nabijam się , tak mniej/więcej było u mnie z szyciem spodni bojówek. --- Ostatnio edytowane 2026-01-13 11:11:02 przez Benedek --- ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook