Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Niestety, nie uszyłem tej sukieneczki, jak na fotce powyżej, ponieważ "klientka" po prostu z niej zrezygnowała. Szkoda........
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Co prawda tej sukieneczki nie uszyłem, ale za to trafiła się piękna spódniczka midi. "Klientka" była zapobiegliwa, bo spódniczka jest lekkiej wełenki, czyli przyda się zimą. Spódniczka ma w talii gumkę i ma podszewkę. Cudowna spódniczka, aż chciałoby się przymierzyć !!! Kobietki, jesteście szczęśliwe, że możecie nosić piękne sukienki i spódniczki. Po prostu zazdroszczę wam !! Ja mam kontakt z sukieneczką tylko przy szyciu, a potem mogę podziwiać na "klientce" .
--- Ostatnio edytowane 2025-05-03 09:37:28 przez Wojtek --- |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Moja partnerka, na widok tej spódniczki, zażądała uszycia podobnej spódniczki. Więc powstała czerwona spódniczka ,oczywiście na spodzie z tiulu, z kieszonkami w bocznych szwach.
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Taka czerwona spódniczka.......
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
I jeszcze zielona spódniczka dla mojej partnerki, rozkloszowana. Lubię szyć spódniczki, bo szybko się zszywa wykrojone kawałki, potem tylko obrzucić dół spódniczki i ciuszek gotowy . Ale najbardziej uwielbiałem szyć sukienki albo bluzeczki z falbankami, żabotami, koronkami !!! To takie kobiece ......
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Ojej, rozpędziłem się tymi spódniczkami, bo jeszcze jedna spódniczka dal mojej partnerki !! Ona ma dobrze ze mną, wypatrzy jakąś sukieneczkę, czy spódniczkę w internecie i od razu - uszyj mi podobną !!! Więc, co mam robić, zakładam fartuszek i siadam do maszyny .......
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Taką sukieneczkę mam uszyć dla córki przyjaciółki mojej partnerki. Na razie panie ruszyły w miasto w poszukiwaniu materiału. Dla mnie też będzie wyzwanie, szczególnie te bufiaste rękawki i ten kopertowy przodzik !!!! Zapowiedziałem, że na przymiarkę nie chcę staniczka, na co córeczka się ochoczo zgodziła. Tak jak pisałem, jak szyję , to nie jestem facetem , a tylko krawcem .......Lepiej mi się mierzy przy naturalnej piersi i dopasowywuje przód sukieneczki bez staniczka. Młode panie są bardziej otwarte, niż starsze. Ale starsze panie też są tolerancyjne, kiedy facet - krawiec coś mierzy przy piersiątkach . Podczas mojego długiego szycia sukieneczek i bluzeczek nie miałem problemu z mierzeniem i dopasowaniem biustu do sukienki. Kobietki są wspaniałe !!!!!!!
--- Ostatnio edytowane 2025-05-10 11:22:18 przez Wojtek --- |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Mam jeszcze w najbliższej perspektywie uszycie takiej sukieneczki z jedwabnej satyny, też dla córki przyjaciółki żony. Sukieneczka ozdobiona jest na dole falbaną, przodzik kopertowy i w talii paseczek . Nie wiem jeszcze, czy będzie taki kolor , jak na zdjęciu. Ale już się nie mogę doczekać szycia, fartuszek mam odprasowany z nowym białym kołnierzykiem !!! Żona się ze mnie śmieje, że nie mogę żyć bez sukieneczek czy spódniczek !!! Ale tak jest prawda, całe moje życie , od 15 roku życia, to szycie sukienek, spódniczek, bluzeczek. Świat kobiecych ciuszków jest cudowny !!!! Niestety ,nie mogę wgrać fotki ......
--- Ostatnio edytowane 2025-05-15 09:39:32 przez Wojtek --- --- Ostatnio edytowane 2025-05-15 09:47:23 przez Wojtek --- |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Fotka tej ostatniej sukienusi, trochę niewyrażna , ale coś widać .......
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Dziewczyny się spieszą !!! Mam już jedwabną satynkę na tą sukieneczkę, mierzenie "klientki" się obyło. Oczywiście z natury, bez staniczka . Nic , tylko siadać , kroić i szyć !!!! Ale moja partnerka , Joanna, zapowiedziała mi, ,ze oczywiście mogę szyć, ale wszystkie obowiązki domowe muszą być absolutnie wykonane !! A mam ich sporo, sprzątanie, pranie, prasowanie, pomoc w kuchni itd. Szczególnie dużo czasu zajmuje mi ręczne pranie, a potem prasowanie , bielizny i bluzeczek mojej Joanny !! Ale muszę to jakoś pogodzić . Praktycznie jestem cały dzień w fartuszku , co mnie cieszy !! Bo do prac domowych muszę zakładać dodatkowo, biały falbaniasty fartuszek wiązany . Takie są wymagania mojej Joanny.......
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.