Stara Gwardia
![]() |
|
Muszę uszyć taką kurteczkę i trochę się głowię, jak sobie zrobić wykrój prawej strony tego kołnierza.
Jakieś pomysły? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Chodzi o to zbluzowanie? dosyć prosto - metodą rozstawiania szablonu. Tak to się chyba nazywa. Najpierw trzeba narysować wykrój podstawowy, potem wymodelować zapięcie i skośny dół, następnie prawy bok rozcinamy od dekoltu pionowo na kilka części i rozkładamy jak wachlarz na oczekiwaną szerokość. Podklejamy i rysujemy nową, dłuższą linię dekoltu. To, jak się będzie układać, zależy jak się poprowadzi linie cięcia i na ile rozstawi wykrój. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
coś podobnego robi się z tak zwana "woda" w bluzce.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki za podpowiedzi ![]() Wstępny wykrój już sobie zrobiłam, ale spróbuję zrobić to bardziej profesjonalnie, jak radzisz Aire. Poszukam też sobie w Burdzie dekoltów z "wodą". Zobaczę, co mi z tego wyjdzie. To będzie kurtka w lalkowym rozmiarze, więc skaj, choć miękki pewnie i tak nie będzie się tak układał, jak w rozmiarze ludzkim. Mam też problem z zamkiem, bo nie ma rozdzielnego ze srebrnymi ząbkami w odpowiednim rozmiarze w mojej pasmanterii. Ale to nic. ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.