|
Świeżynek
|
|
|
Tak więc nadszedł w końcu czas mojego pierwszego pytania
Od pewnego czasu zerkam z zainteresowaniem na bawełnę z wzorem łowickim. O takim:
Skład i gramatura: Skład: bawełna 100% Gramatura: 130-140gr/m2 We wszystkich ofertach jest napisane, że to bawełna na pościel, zasłony itp. Poradźcie mi proszę czy taka bawełna nada się na spódniczki? --- Ostatnio edytowane 2016-05-13 11:48:10 przez ezelka --- |
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
To zależy Na eleganckie spódniczki - na pewno nie, ale na spódniczki - kręciołki dla małych dziewczynek - to i owszem. Zależy też jeszcze, jak mama i tato tolerują prasowanie... Zresztą - może to być faktycznie zwykłe, sztywne, byle jak tkane i wykańczane płótno, a może być tkanina tzw. podwójnie gładzona, czyli rewelacyjne wykończona, miękka i mało się mnąca. Bez macania trudno orzec... Ania --- Ostatnio edytowane 2016-05-14 17:02:06 przez czeremcha --- ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
|
Hej wydaje mi się że GoraLoveSzycie szyła z tego materiału to może jej zapytaj jak wrażenia
|
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
|
Sory pomyliłam sie. To był ten wzór ale na czarnym tle i w wątku folkowy świat krawiectwa Melani i w sumie chyba ostatnio widziałam ten twój materiał i zgadzam się z czeremcha jeśli to ten sam materiał co ja widzialam.
Pozdrawiam |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Miałam ten sam problem i też się zastanawiałam czy coś innego można z tego zrobić, bo chyba pościeli w tym wzorze u siebie sobie nie wyobrażam
Nie wiem gdzie szukałaś tej tkaniny ale na allegro mają też dresówki w tym wzorze, a teraz z dresówek robi się wszystko więc na spódniczkę też się pewnie nada |
|
|
Świeżynek
|
|
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
To mają byś spódniczki dla dzieci, może jeszcze kamizelki, wolałabym aby materiał był względnie dobry ale niestety nie za bardzo się znam na wyborze dobrych materiałów Trochę się boję szyć z dresówki bo mam zwykłą maszynę i nie wiem czy poradzi sobie z dzianinami, do tej pory szyłam tylko tkaniny. |
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
|
Ja szyłam dresówke na "zwykłej" maszynie i szło
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook