|
Świeżynek
|
|
|
Witam,
Bardzo proszę Was o pomoc! Zdecydowałam się na zakup overlocka i nie jestem przekonana ktory wybrac Ja nie mialam nigdy do czynienia w overlockiem wiec dane techniczne zupelnie nic mi nie mowia. Bardzo bardzo prosze o pomoc i rade!! Marta |
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
|
Wiesz, opinie w necie może pisać każdy, ale nie pisze przy tym, co z taką maszyną wyczyniał, zanim padła... Zdarzają się takie talenty, że potrafią zepsuć nawet taki traktor, jak niemal legendarny 4423! To autentyk! Pewna dziewczyna już pierwszego wieczoru zepsuła chwytacz w nowiutkim Singerze! Ale na szczęście nie poleciała pisać negatywnych opinii, tylko na forum Warszawa Szyje poprosiła z pokorą o pomoc... Ludzie nieraz wypisują takie androny, że łeb urywa! Prawie, jak turyści, którzy zgłaszają reklamację w biurze podróży, że "plaża była cała w piasku", albo "w Barcelonie było za dużo Hiszpanów"... Podobnie złe opinie czytałem o farbach Fevicryl, których używam i uważam za idealne, wręcz wymarzone! Ludzie narzekali, że np. szybko zasychają w słoiku i dlatego są beznadziejne. A to przecież farby akrylowe i wiadomo, że krzepną nieco szybciej od innych. I to jest ich zaleta, jeżeli się umie z nimi obchodzić! Należy nabrać, ile potrzeba i słoik zakręcać, a nie trzymać go dwa dni bez zakrętki! Tak, jak wędliny nie kładzie się na słońcu! Opiniami z netu właściwie nie ma co się sugerować, bo tam różne "byty niespełnione" wylewają swoje jady frustracji, a do rzeczywistości ma się to nijak. Lepiej zawsze polegać na opiniach praktyków, dla których maszyna nie jest chłopcem do bicia, lecz pożytecznym narzędziem. I właśnie tutaj takie opinie znajdziesz. Przygotuj się jednak na to, że będą także co najmniej odmienne na temat podobnych maszyn... Na proces szycia składa się tak wiele czynników, że każdy jest właściwie indywidualny; pomijając już samą sprawność mechaniczną maszyny, ważne jest Twoje nastawienie do zadania, dla kogo szyjesz, czy wybór materiału i modelu dyktował snobizm, pośpiech, cena, miłość, sympatia, chęć zaskoczenia... No nie sposób wymienić wszystkich... Ale jednym z ważniejszych jest chęć "dogadania się z maszyną". I trzeba mieć naprawdę pecha, żeby od razu trafić na najbardziej felerny egzemplarz nowoczesnej Europy. Wiem, że overlock to bardziej skomplikowane urządzenie (sam nie ogarniam zupełnie I to by było na tyle względem porady. Kopertę proszę położyć na parapecie. ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook