51 stron: « < 26 27 28 29 30 31 32 > »
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Sukienki dla Barbie są urocze, spodnie wyglądają bardzo ładnie poza tym jednym przodem tak jak piszesz, może faktycznie trzeba by podciąć troszkę bardziej przód i potem wszyć w pasek... ________________________________________________________
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Możliwe, że coś jest nie tak, ale ja mam wrażenie że stoisz ze zgiętą nogą, stąd ta fałda ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
|
Stara Gwardia
|
|
|
Gdyby nie ta fałda spodnie wyglądają bardzo ładnie ale na pewno uda ci się ją zlikwidować
|
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
|
Asiu ja się znów muszę umówić na korepetycje
|
|
|
Stara Gwardia
|
|
|
Korepetycje amatorki u drugiej amatorki
Nie ma sprawy, ale nie daję gwarancji na efekty Co do spodni, to drugie z tego samego wykroju, ale z grubszego materiału, wyszły super. Jak tylko zrobię długość i guzika to wrzucę foto. A te marszczące się skonsultuję we wtorek na kursie i pewnie będę pruć |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Według mnie powinnaś podkroić głębiej przy pasku w tzw lekki łuk do boku. Nie powinnaś pod krajać przy zamku bo tam dobrze leży. A najlepiej jak pod prujesz tak 5cm od zamka aż do szwu na biodrach i obniżysz pasek stopniowe w lekki łuk do biodra, najpierw przyfastryguj i przymierz, dopiero jak będzie dobrze to możesz odciąć nadmiar tkaniny. ________________________________________________________
|
|
|
Stara Gwardia
|
|
|
Nie mogę się zabrać za te spodnie, ale kiedyś je poprawię, dokładnie tak jak napisała Maxii
Dzisiaj chciałam pokazać tunikę z mojego ulubionego wykroju (materiał kupiłam z myślą o czymś innym, ale tunika wygrała po raz kolejny). Na zdjęciach całości nie widać wzoru - drobniutka pepitka, której mój aparat nie lubi --- Ostatnio edytowane 2011-10-30 21:19:14 przez Joasia --- |
|
|
Stara Gwardia
|
|
|
Druga rzecz z tego weekendu to koszula dla męża
Mąż stwierdził, że już nigdy nie kupi koszuli, bo woli mieć unikatowe ode mnie Czeremcho, kiedyś pisałaś żeby wpuścić głębiej rękawy, przy tej koszuli tak zrobiłam, lepiej już? --- Ostatnio edytowane 2011-10-30 21:25:58 przez Joasia --- |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
no pięknie, i jaka koszula, rewelacja!!! ________________________________________________________
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Świetnie leży! Super koszula! Twoja tunika zresztą też jest niczego sobie... Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
51 stron: « < 26 27 28 29 30 31 32 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook