30 stron: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
a stopka którą wszyłam zamek wygląda tak ________________________________________________________
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Czyli stopka do "zwykłych" zamków, ale nie tylko...
Bardzo wygodna do przeszywania w "trudnych" miejscach - np. kiedy musisz przeszyć coś tuż przy nabitym zatrzasku albo wzdłuż grubego szwu /np. naszywając od spodu łatkę w kroku w spodniach jeansowych/. Wszędzie tam, gdzie zwykła stopka okazuje się za szeroka. Albo kiedy musisz dokładnie kontrolować linię, po której szyjesz /np. wszywając kliny/. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Bardzo pomysłowe są Twoje dzieła, takie z biglem. A sukienka z tiulowym karczkiem bardzo mi się podoba, chyba ściągnę. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Bież śmiało ________________________________________________________
|
|
|
Administrator
![]() |
|
|
Moniś szalejesz kobieto! Jestem w szoku. Zamek wszyłaś naprawdę świetnie - a jak napisałaś że wszystko szyjesz na szpilkach bo nie lubisz fastrygować to mało z krzesła nie spadłam ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria * Susanna szyje - mój blog |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Gwoli wyjaśnienia
Susanko, nie chodzi o to że nie lubię, nie umiem i przyznaję nie chce mi się ________________________________________________________
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Bravo, tak trzymaj!
Ale powiem Ci,ze wykroje z Burdy nie leża tak na sylwetce, jak z papavero, są troszku za duże. ________________________________________________________
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
no trzeba kombinować papavero zwężałam po 2 cm w bokach i 1 na plecach, więcej nie mogłam bo zamka nie miałam zamiaru wszywać od nowa ________________________________________________________
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Moniko no superowo wszyłas ten zamek... gdybym ja tak umiała nie szukałabym po sieci stopki do wszywania zamka krytego... Cudownie Ci wyszło,az Ci zazdroszczę.
Ja też kupiłam kilka Burd i tez zamierzam się uczyć szyć A ta stopka którą go wszywałaś jest na wyposażeniu mojego Łucznika 884 jako stopka do wszywania zamków błyskawicznych i sznurków. Tak przynajmniej pisze w instrukcji obsługi tej maszyny. Powinnam się więc bardziej przyłożyć do tego Do papavero się zraziłam totalnie... zaczęłam szyć 2 rzeczy i obydwie sa nieudane... jedna z mojej winy ale druga spodnie rurki to fatalny wykrój... może mi przejdzie jak cokolwiek mi się uda uszyć... musze próbować --- Ostatnio edytowane 2011-09-26 12:18:42 przez Kora --- ________________________________________________________
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Monika. Odrysowuję na cienkim pergaminowym papierze. Jak mnie kiedyś przypiliło to sklejałam zwykły papier śniadaniowy Koro. Znalazłam taki "przepis" na wszywanie zamka krytego przy pomocy zwykłej stopki, jeszcze nie wypróbowałam. Ale na pewno suwak trzeba wyprasować przed wszyciem. http://tanysewsandknits.blogspot.com/2007/03/o-fecho-invisvel-invisible-zipper.html ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
30 stron: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook