|
Świeżynek
|
|
|
Nic skomplikowanego... prosta bluzka, sukienka, tunika lub koszula - typowe "górne" części odzieży oznaczane w Burdzie dwiema kropkami
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
może zabrzmi to nieprofesjonalnie, ja bym zrobiła tak: wyrysowałabym sobie interesujący mnie wykrój, i metodą prób i błędów układałabym szablony na materiale. Rzecz jasna z zachowaniem przykazanych nitek prostych.
|
|
|
Stara Gwardia
|
|
|
Ja nigdy nie wiem ile np. muszę kupić materiału. Czy mi go na pewno wystarczy? Czy nie zostawie za dużo miejsca na szywy? (co często mi się zdarza) i później musze wszywać i wszywać. Jakoś nie potrafie jeszcze tego ogarnąć, a tak bardzo szkoda mi tych kawałków materiału, które np muszę wyrzucić. Zawsze odkładam te większe skrawki-może w przyszłości przydadzą się do uszycia jakiejś torebki
|
|
|
Administrator
![]() |
|
|
Proszę aby mnie poprawiły profesjonalistki jeśli coś źle napiszę!
Dziewczyny jeśli chcecie wiedzieć ile cm kupić materiału na daną rzecz to wystarczy zmierzyć Inaczej kupują materiał osoby bardzo otyłe, prawdopodobnie trzeba kupić 2 długości żeby wszystkie części wykroju można było ułożyć zgodnie z nitką osnowy. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria * Susanna szyje - mój blog |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Bardzo jasno wytłumaczone . Ja też uważam że tak na wszelki wypadek lepiej kupić 10 cm. więcej niż mniej . ________________________________________________________
|
|
|
Stara Gwardia
|
|
|
Dzięki Sus. Teraz już będę wiedziała ile mam kupić materiału
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook