Świeżynek
![]() |
|
Cześć. Jestem posiadaczka coverlocka merrylocka od jakiegos czasu i mam z nim pewien problem. Sciegiem drabinkowym oraz lancuszkiem szyje mi slicznie. Jednak gdy chce szyc dzianine cienka dresowa lub dzianine t-shirt sciegiem 5nitkowym wąskim to szyje lancuszek a reszty sciegu nie ma.... Ustawiam według instrukcji. Maszyna wydaje mi sie bardzo czuła. Nie wiem co robie źle..... Igły mam do dzianin.
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
dzianine powinno sie szyc na 4
dobrze masz go nawleczonego? zwlaszcza w chwytaczch zrob wyrazne zdjecie przy otwartej pokrywie jak sa nawleczone nici ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Tak jest nawleczony. Mam nadzieje ze ok widac bo nici biale i jedna szara. Probowalam i na 4 i na 2.... Sprobuje nawlec od nowa.
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
wydaje sie,ze dobrze
na innym materiale tez nie szyje? nawet 3? zobacz jeszcze nawleczenie i igly i zrob probke sciegu ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Pomogło nawleczenie od nowa, powoli i dokladnie to zrobilam i szyje
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Witam, mam tego samego overloka i problem z nim. Otóż szyje niby ładnie, ale po rozłożeniu materiału na prawej stronie widać takie pozione nici, jakby naprężenie nici było za małe. Ale ja reguluję to naprężenie nieraz i pół godziny na tym spędzam na próbce danego materiału i zawsze jest źle. Albo jest już tak mocno naprężona nić, że zrywa. Dałam maszynę do mechanika, żeby zerknął, to stwierdził, że wszystko jest z nią w porządku. Nie wiem czy mam zaryzykować i oddac do innego mechanika, zapłacić kolejne 50zł, czy ta maszyna jest sprawna tylko ja coś źle robię:/ Poradźcie proszę, z góry dziękuję.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
W takiej sytuacji musisz podciągnąć wyżej tylko naprężenie nici przechodzących przez igły.
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
a nic nie wyskakuje z naprezacza? ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Czeremcho, ja je podciągam (tylko te z igły) wyżej, aż do 9 i wtedy aż przepuszcza ściegi a dalej szyje z tymi poprzecznymi kreskami. I siedzą w tych talerzykach, nie wyskakują.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Z nitek potrafią sypać się kłaczki i zalegać pomiędzy talerzykami, mogą też kawałeczki nitek zostać. Wyczyść talerzyki.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.