Wersja do druku

3 strony: < 1 2 3 >

Świeżynek
Cześć. Jestem posiadaczka coverlocka merrylocka od jakiegos czasu i mam z nim pewien problem. Sciegiem drabinkowym oraz lancuszkiem szyje mi slicznie. Jednak gdy chce szyc dzianine cienka dresowa lub dzianine t-shirt sciegiem 5nitkowym wąskim to szyje lancuszek a reszty sciegu nie ma.... Ustawiam według instrukcji. Maszyna wydaje mi sie bardzo czuła. Nie wiem co robie źle..... Igły mam do dzianin.
Pogromca spamerów
dzianine powinno sie szyc na 4
dobrze masz go nawleczonego? zwlaszcza w chwytaczch
zrob wyrazne zdjecie przy otwartej pokrywie jak sa nawleczone nici
Świeżynek
Tak jest nawleczony. Mam nadzieje ze ok widac bo nici biale i jedna szara. Probowalam i na 4 i na 2.... Sprobuje nawlec od nowa.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Pogromca spamerów
wydaje sie,ze dobrze
na innym materiale tez nie szyje? nawet 3?
zobacz jeszcze nawleczenie i igly i zrob probke sciegu
Świeżynek
Pomogło nawleczenie od nowa, powoli i dokladnie to zrobilam i szyje :-)
Zaaklimatyzowany
Witam, mam tego samego overloka i problem z nim. Otóż szyje niby ładnie, ale po rozłożeniu materiału na prawej stronie widać takie pozione nici, jakby naprężenie nici było za małe. Ale ja reguluję to naprężenie nieraz i pół godziny na tym spędzam na próbce danego materiału i zawsze jest źle. Albo jest już tak mocno naprężona nić, że zrywa. Dałam maszynę do mechanika, żeby zerknął, to stwierdził, że wszystko jest z nią w porządku. Nie wiem czy mam zaryzykować i oddac do innego mechanika, zapłacić kolejne 50zł, czy ta maszyna jest sprawna tylko ja coś źle robię:/ Poradźcie proszę, z góry dziękuję.
Mistrzyni Krawiectwa
W takiej sytuacji musisz podciągnąć wyżej tylko naprężenie nici przechodzących przez igły.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Pogromca spamerów
a nic nie wyskakuje z naprezacza?
Zaaklimatyzowany
Czeremcho, ja je podciągam (tylko te z igły) wyżej, aż do 9 i wtedy aż przepuszcza ściegi a dalej szyje z tymi poprzecznymi kreskami. I siedzą w tych talerzykach, nie wyskakują.
Stara Gwardia
Z nitek potrafią sypać się kłaczki i zalegać pomiędzy talerzykami, mogą też kawałeczki nitek zostać. Wyczyść talerzyki.

3 strony: < 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.